<<< vissza | |||
|
Pedig a legújabb kutatási eredmények azt bizonyítják, hogy bizonyos gyümölcsök szépítik a bőrt és egészséges, ragyogó színt kölcsönöznek neki, sőt, akár barnítják is!
Tudósok szerint ilyen hasznos gyümölcs a narancs, sárgabarack, a sárgadinnye, de szépíti a bőrt a sárgarépa és az avokádó is. Ezekben a gyümölcsökben ugyanis sok béta karotin található (ettől van sárga színük is), amely segíti megújítani a bőr szerkezetét, és egészséges napbarnított színt is kölcsönöz neki. Az avokádó arcpakolásként is kiváló, ha elfogyasztjuk, akkor a bőrön kívül hasznos a szívbetegségek megelőzésében és csökkenti a magas koleszterint.
A sárga és piros gyümölcsök a bőrrák ellen is védenek, az apró magvas piros gyümölcsök (mint az eper és a málna) még az emésztést is segítik, és ha jó az emésztésed, az jó hatással van a bőrödre, sőt csillogóbb lesz a szemed és laposabb a hasad.
A fügében (különösen ha friss) sok a B6-vitamin, ami erősíti az idegrendszert, és a szeratonintartalma miatt segít legyőzni a depressziót, és elősegíti a jó kedélyállapotot.
Nagyon hasznos gyümölcs a paradicsom, mert likopint tartalmaz (ez adja a piros színét), amely nagyon erős antioxidáns, és rendszeres fogyasztása pusztítja a rákos sejteket és a vírusokat.
Tekintettel arra, hogy egyre több bizonyíték van mind a szolárium, mind a természetes napsugárzás, sőt a különböző kozmetikumok káros hatásaira is, talán megszívlelendő tanács, hogy mesterséges szépítő és barnító szerek helyett a jóval természetesebb gyümölcsöket „használjuk” szépítő és egészségmegőrző szerként.
És még két indok a gyümölcsök mellett:
|